Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jarní bramborový salát a filet ze pstruha

SUROVINY

600g salátových brambor
2 vejce uvařené natvrdo
4 zelené jarní cibulky
1 svazek ředkviček
100 g sójových klíčků (nemusí být)
1 hrst špenátu nebo ledového salátu
3 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
3 lžíce jogurtu
4 lžíce majonézy
1 lžička hořčice plnotučné
1 malá lžička cukru

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše nakrájíme buď na větší kostky, nebo jen na půlkolečka. Špenát nebo ledový salát nakrájíme na proužky. Vše dáme do mísy.

V menší mističce zamícháme jogurt, majonézu, hořčici, ocet, cukr, sůl a pepř. Nalijeme do mísy na brambory se zeleninou. Vše promícháme.

Filet ze pstruha jen nasolíme a opepříme. Můžeme kůži poprášit hladkou moukou. Na pánvičce rozehřejeme přepuštěné máslo nebo máslo s trochou oleje. Filety dáme na pánev kůží dolů a pečeme asi 4 min. Otočíme, pečeme asi jen 1 min. Podáváme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...
Máslo rozpustíme. Smetanu ohřejeme, aby byla jen vlahá. Do mísy prosejeme mouku. Uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr. Opět uděláme důlek...
Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící...

RECEPTY