Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Lívance

SUROVINY

350 ml mléka
200 g hladká mouka
1 vejce
10g droždí
2g cukr krupice
špetka soli

POSTUP

Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého mléka . Přidejte lžíci mouky a tak nechte asi 10 minut kvásek vykynout.

Do velké mísy přidejte prosátou mouku, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Těsto promíchejte a osolte. Takto vzniklé těsto nechte na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout asi 25 minut (objem by se měl zdvojnásobit).

Do rozpálené pánve jen zlehka potřené tukem nalijte vykynuté těsto a po obou stranách lívance opečte.

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do...
Brambory nastrouháme najemno. Přidáme vejce, riccotu, sůl a mouku. Vše zpracujeme rychle. Těsto si rozdělíme na 4díly a ty...
Vanilkový cukr: Lusk nastříháme nůžkami na 1-2 cm kousky. Konce vyhodíme – jsou tvrdé. Do mixéru...
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dáme vařit brambory nakrájené na kostičky. Vodu slijeme a uchováme. Brambory rozmačkáme a pomocí mléka, másla uděláme kaši. Do této...
Z ½ pomeranče vymačkáme šťávu. Mango rozkrojíme podél pecky. Lžící vyškrabeme dužinu od pecky a dáme do vyšší nádoby, kde vše rozmixujeme...
Salát omyjeme a osušíme. Natrháme na velikost sousta. Omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným jablkem, křenem a...

RECEPTY