Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Lívance

SUROVINY

350 ml mléka
200 g hladká mouka
1 vejce
10g droždí
2g cukr krupice
špetka soli

POSTUP

Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého mléka . Přidejte lžíci mouky a tak nechte asi 10 minut kvásek vykynout.

Do velké mísy přidejte prosátou mouku, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Těsto promíchejte a osolte. Takto vzniklé těsto nechte na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout asi 25 minut (objem by se měl zdvojnásobit).

Do rozpálené pánve jen zlehka potřené tukem nalijte vykynuté těsto a po obou stranách lívance opečte.

SDÍLET RECEPT

Čokoládovou omáčku vaříme stejně jako pudink. Část studené vody necháme na rozmíchání škrobu nebo pudinku....
Půl množství mléka, vejce a hladkou mouku důkladně smícháme na hladké těsto. Přilijeme druhou půlku mléka...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutkový krém: Část mléka nalijeme do hrnce. Trochu mléka si ponecháme v odměrné nádobě a v ní rozmícháme pudinkové prášky a rozšleháme...
Brambory a batáty (dohromady by to mělo být asi 1kg) oloupeme. Nakrájíme na kousky. Uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme. Rozmačkáme...
Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...

RECEPTY