Pomerančový punč

SUROVINY:

1l vody
½ l dobrého rumu
250g cukru
10 pomerančů

POSTUP:

Pomeranče pečlivě v horké vodě umyjeme. Nebo použijeme bio pomeranče. Ze všech pomerančů odkrájíme kůru tence bez bílé dužiny. Do kastrolu dáme vařit vodu s cukrem a pomerančovou kůrou. Vaříme asi 10 min. Do džbánu na punč vymačkáme pomerančovou šťávu, přilijeme rum, zalijeme vařící sirupem a promícháme. Naběračkou nabíráme i s kousky kůry a ihned podáváme.

Když byste chtěli si připravit punč jen pro sebe nebo pro menší společnost. Tak si připravíme sirup s pomerančovou šťávou, který nám v uzavřené sklenici v lednici vydrží i pár týdnů. Potom když si budeme chtít připravit punč, dáme do sklenice rum a sirup si ohřejeme a nalijeme na rum.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK