Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Famózní kombinace malin a čokolády.
Těsto:
300g hladké mouky
100g cukru
1 lžíce vanilkového cukru viz. Jak na to
200g másla změklé
1 vejce
½ prášku do pečiva
Náplň:
250ml smetany ke šlehání
100g hořké čokolády
½ cm plátek másla 25g
1 lžíce cukru
Těsto: Všechny ingredience zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout. Těsto vyválíme do kruhu o velikosti koláčové formy + okraje. (Já spodek formy vyložím pečícím papírem a okraje nechám volné.) Těsto přeneseme do formy, přitiskneme a přebytečné okraje odřízneme nožem. Dáme do lednice chladit. (Pokud je dobře vychladlý nemusíme ho zatěžovat luštěninou.) Rozpálíme troubu na 180 – 200°C. Vychlazený koláč dáme péci asi 15 min. Necháme vychladnout.
Náplň: Smetanu ohřejeme, rozpustíme v ní nasekanou čokoládu a máslo. Zašleháme cukr. Stačí ručně metličkou. Necháme částečně vychladnout. Upečený koláč potřeme malinovým džemem. Necháme chvilinku zavadnout a nalijeme vychladlou čokoládovou náplň. Dáme přes noc zatuhnout. Potom hojně ozdobíme malinami a čokoládou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved