Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Receptů z dýně najdete na stránkách už několik i polévek. Když je to tak variabilní zelenina, která se dá použít naslano i nasladko. A těch příchutí co dokáže snést.

SUROVINY

1 menší hokaido dýně
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
kousek nastrouhaného zázvoru (asi 1 cm)
1 kokosové mléko
sůl, pepř
špetka saturejky

POSTUP

Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme vařit. Když je dýně měkká, tak polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme kokosové mléko a zázvor a nasekanou saturejku. Krátce povaříme. Pokud se nám polévka zdá moc hustá, přidáme vodu a krátce povaříme.

PS: K polévce můžeme podávat různé tyčky z chlebového, pizzového či listového těsta.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Přidáme olej,...
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu rozpálíme na...
Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí, pepřem. Přilijeme olej a vlažnou vodu a vše zpracujeme na hladké těsto. Přisypeme bylinky a...

RECEPTY