Hrášková polévka s pestem

SUROVINY:

1l vody
400 g mraženého hrášku
1 lžíce oleje
2 jarní cibulky
špetka soli
asi půl lžičky citronové šťávy
2 -3 lžíce pesta bazalkového, nebo z medvědího česneku, může být i kopřivové dle
vaší chuti
1 lžíce pesta na ozdobu
100g parmezánu na ozdobu

POSTUP:

Na oleji zpěníme rychle cibulku, přihodíme hráček a zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a pesto. Podle chuti osolíme. Ozdobíme pestem a plátky parmezánu.

PS: Hrachové a hráškové polévky mi moc chutnají a proto vařím hodně alternací. Tak o jednu jsem se s Vámi podělila.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Kuřecí křidýlka
Maso

Kuřecí křidýlka

Kečup, med, sójovou omáčku a nastrouhaný zázvor smícháme na marinádu. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a naložíme do marinády přes noc. Troubu rozehřejeme na 200°C.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK