Kuřecí stehna s čočkovým salátem s malinami

Tento recept je inspirovaný malinovým vínem od @valach_vinarem. Vůně i chuť malin je všudy přítomná, a když jsem ho nalila do šťávy na svaření, to byla úplně opojná vůně.

SUROVINY

4 kuřecí stehení řízečky nejlépe s kůží nebo 4 stehna
4 plátky másla
Tymián
8 – 12 malin
Sůl, pepř
4 plátky slaniny
Plátek másla na vymazání pekáčku
40ml vody
40ml vína nebo sherry či portského

4 hrsti beluga – černá čočoka
200g směs salátů
maliny

Shrnutí

POSTUP

Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu.

Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase, přidáme 2 – 3 maliny. Maso osolíme a opepříme. Zabalíme do plátku slaniny.

Dáme do vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a dáme přiklopené péct do rozpálené trouby na 200°C asi tak na půl hodiny.

Potom odklopíme a opečeme kůrčičku.

Maso vyndáme na teplé místo a do šťávy nalijeme víno (já použila samozřejmě malinové víno) a necháme svařit do emulze.

Na salát uvaříme čočku dle návodu. Potom jen na talíř dáme směs salátu, vlažnou čočku a maliny. Před podáváním polijeme svařenou emulzí.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse....
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, tuk, vejce, citronovou kůru, vanilku a prášek do pečiva. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud...
Dáme ohřát mléko, aby bylo jen tak vlahé. Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu rozpálíme na 200°C. Čokoládu nasekanou na kousky rozpustíme buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Máslo s cukrem našleháme...
Korpus piškotový Bílky našleháme do pevného sněhu. Přidáme cukr, žloutky a stále šleháme. Potom opatrně zamícháme polohrubou mouku. Nalijeme do...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x