Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Tento recept je inspirovaný malinovým vínem od @valach_vinarem. Vůně i chuť malin je všudy přítomná, a když jsem ho nalila do šťávy na svaření, to byla úplně opojná vůně.
4 kuřecí stehení řízečky nejlépe s kůží nebo 4 stehna
4 plátky másla
Tymián
8 – 12 malin
Sůl, pepř
4 plátky slaniny
Plátek másla na vymazání pekáčku
40ml vody
40ml vína nebo sherry či portského
4 hrsti beluga – černá čočoka
200g směs salátů
maliny
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu.
Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase, přidáme 2 – 3 maliny. Maso osolíme a opepříme. Zabalíme do plátku slaniny.
Dáme do vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a dáme přiklopené péct do rozpálené trouby na 200°C asi tak na půl hodiny.
Potom odklopíme a opečeme kůrčičku.
Maso vyndáme na teplé místo a do šťávy nalijeme víno (já použila samozřejmě malinové víno) a necháme svařit do emulze.
Na salát uvaříme čočku dle návodu. Potom jen na talíř dáme směs salátu, vlažnou čočku a maliny. Před podáváním polijeme svařenou emulzí.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved