Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Těstoviny s rajčaty a olivami

Léto a italská kuchyně, to prostě patří k sobě. Nemyslíte?

SUROVINY

400 – 500g těstovin
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
4 filety ančoviček
špetka chilli
4 – 5 velkých rajčat
asi 4 lžíce černých oliv
sůl, pepř

1 plátek toustového chleba
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce strouhaného parmazánu

POSTUP

Cibuli, česnek a rajčata pokrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a necháme rozpustit ančovičky, přidáme špetku chilli a rajčata. Prohřejeme. Přihodíme olivy pokrájené na půl. Osolíme, opepříme.

Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu al dente. Uvařené vhodíme do směsi a promícháme.

Z toustového chleba si připravíme strouhanku, kterou orestujeme na olivovém oleji. Odstavíme a do teplé vhodíme parmazán.

Každou porci touto parmazánovou strouhankou posypeme. Nevynechávejte posypku, je to ta správná tečka nakonec.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Sušené brusinky si naložte do nějakého alkoholu. (Já samozřejmě použila kávové víno. A nechte odležet přes noc) Cukr dáme do kastrůlku,...
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme...
Čokoládovou omáčku uvaříme, aby nám vychladla. Můžete den předem. Palačinky upečeme dle návodu a namažeme džemem. Smetanu našleháme. A potom...

RECEPTY