Fazole s uzenou rybou

SUROVINY

2 lžíce oleje olivového
1 cibule
1 řapík celeru
80 – 100 ml bílého vína
2 konzervY fazolí nejlépe cannelini 450g x 2
2 bobkové listy
350g uzené ryby
petržel, pažitka, celerová nať
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru a krátce orestujeme. Přidáme fazole, zalijeme vínem, vhodíme bobkový listy. Ohříváme chvilinku 3-5 min. Přihodíme kousky uzené ryby. Dochutíme solí, pepřem. Stáhneme ze sporáku. Vmícháme bylinky celerovou nať, petržel a pažitku.

PS: Tento recept jsem převzala z jednoho anglického pořadu o vaření. Uvařila, upravila, ochutnala a teď to vařím, když mám opravdu máslo času a hrooozně chvátám.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme...
Prvních deset ingrediencí zpracujeme na vále do hladkého těsta. Potom přidáme směs oříšků a sušeného ovoce. Každý si může přidat...
Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a drobně nasekaným koprem. Kiwi nakrájíme na kostičky. Krevetky hodíme na máslo a...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci...
Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x