Tento recept na bramborové knedlíky plněné uzeným masem je jednoduchý, ale neskutečně chutný.
Těsto – viz základní recepty bramborové knedlíky ze studených brambor
500 g uzeného masa
2 cibulky
5 lžic sádla
Maso uvaříme do měkka cca 20 – 30 min. a vychladnuté nasekáme nebo nakrájíme na malé kousíčky.
Dáme vařit osolenou vodu.
Těsto rozválíme na tloušťku 5 mm. Rozkrájíme na čtverce cca 8 – 10 cm. Do středu každého čtverce položím hromádku uzeného masa.
Všechny čtyři cípy těsta spojíme dohromady a knedlík v dlani hezky zakulatíme. Pokud se těsto trochu lepí, můžeme si ruce poprášit moukou. Takhle si připravíme množství knedlíků do hrnce a hned knedlíky házíme do vroucí osolené vody. Knedlíky musíme ode dna nadzvednout, aby se nepřilepily. Vaříme dle velikosti 10 – 15 min.
Vyndané knedlíky propícháme vidličkou.
Cibuli nakrájíme na půl kolečka a na sádle osmažíme. Pokud nám zbylo trochu uzeného, můžeme ho přihodit k cibulce.
Knedlík na talíři roztrhneme a přelijeme sádlem s cibulkou. Podáváme buď se zelím nebo špenátem.
Pokud miluješ plněné bramborové knedlíky uzeným, vyzkoušej je i s jinými náplněmi – třeba se zelím nebo trhaným vepřovým. Jsou to dokonalé bramborové knedlíky s uzeným na nedělní oběd.
Tipy
Knedlíky lze připravit předem a ohřát na páře.
Výborně se hodí k nim i kysané zelí s kmínem.
Uzené maso můžeš nahradit trhaným vepřovým masem nebo škvarky.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved