Plněné bramborové knedlíky uzeným.

Plněné bramborové knedlíky uzeným patří mezi klasiky české kuchyně.

Tento recept na bramborové knedlíky plněné uzeným masem je jednoduchý, ale neskutečně chutný.

SUROVINY

Shrnutí

POSTUP

Maso uvaříme do měkka cca 20 – 30 min. a vychladnuté nasekáme nebo nakrájíme na malé kousíčky.

Těsto zpracujeme dle návodu.

Dáme vařit osolenou vodu.

Těsto rozválíme na tloušťku 5 mm. Rozkrájíme na čtverce cca 8 – 10 cm. Do středu každého čtverce položím hromádku uzeného masa.

Všechny čtyři cípy těsta spojíme dohromady a knedlík v dlani hezky zakulatíme. Pokud se těsto trochu lepí, můžeme si ruce poprášit moukou. Takhle si připravíme množství knedlíků do hrnce a hned knedlíky házíme do vroucí osolené vody. Knedlíky musíme ode dna nadzvednout, aby se nepřilepily. Vaříme dle velikosti 10 – 15 min.

Vyndané knedlíky propícháme vidličkou.

Cibuli nakrájíme na půl kolečka a na sádle osmažíme. Pokud nám zbylo trochu uzeného, můžeme ho přihodit k cibulce.

Knedlík na talíři roztrhneme a přelijeme sádlem s cibulkou. Podáváme buď se zelím nebo špenátem.

 

Pokud miluješ plněné bramborové knedlíky uzeným, vyzkoušej je i s jinými náplněmi – třeba se zelím nebo trhaným vepřovým. Jsou to dokonalé bramborové knedlíky s uzeným na nedělní oběd.

Tipy

  • Knedlíky lze připravit předem a ohřát na páře.

  • Výborně se hodí k nim i kysané zelí s kmínem.

  • Uzené maso můžeš nahradit trhaným vepřovým masem nebo škvarky.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Kuře z jednoho pekáče s paprikami je ideální jídlo, když nemáš čas stát u sporáku. Všechno se připraví v jednom...
Mango oloupeme, okrájíme dužinu od pecky a pokrájíme na menší sousta. Dáme do mísy. Přihodíme hrst borůvek a kumkvatu nakrájenou...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme si máslo. Mouky, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme máslo. Banány rozmačkáme a pokapeme citronovou šťávou. Promícháme. Čokoládu nasekáme najemno. Mouky,...
Vodu s cukrem a medem svaříme, dokud se cukr nerozpustí. Pomeranče nakrájíme na tenká kolečka. Plátky vložíme do sirupu a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x