Houbové smaženky

SUROVINY:

500g hub směs
3 lžíce oleje
7 toustových chlebů
120 ml vody
3 stroužky česneku
3 lžíce dětské krupičky
3 vejce
sůl, pepř
olej na smažení
plnotučná hořčice
jarní cibulka
veka nebo chléb

POSTUP:

Očištění houby pokrájíme na malé kousky. Na 3 lžících oleje orestujeme houby do měkka. (pokud jsou tvrdé, můžeme podlít vodou a podusit). Toust nakrájíme na kousky a polijeme vodou. Vlhké kousky vymačkáme. Přidáme vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše pořádně promícháme. Přidáme podle potřeby krupičku.

Lžící děláme do rozehřátého oleje ze směsi placičky a smažíme z obou stran do zlatohněda. Plátek veky natřeme hořčicí, dáme placičku a opět potřeme slabě hořčicí a posypeme jarní cibulkou.

Tip: Placičky jsou také dobré jen se zeleninovým salátem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Tuňáková pomazánka
Pomazánka

Tuňáková pomazánka

Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej. Tuňáka dáme do mísy a vidličkou částečně rozmačkáme,

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK