500g hub směs
3 lžíce oleje
7 toustových chlebů
120 ml vody
3 stroužky česneku
3 lžíce dětské krupičky
3 vejce
sůl, pepř
olej na smažení
plnotučná hořčice
jarní cibulka
veka nebo chléb
Očištění houby pokrájíme na malé kousky. Na 3 lžících oleje orestujeme houby do měkka. (pokud jsou tvrdé, můžeme podlít vodou a podusit). Toust nakrájíme na kousky a polijeme vodou. Vlhké kousky vymačkáme. Přidáme vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše pořádně promícháme. Přidáme podle potřeby krupičku.
Lžící děláme do rozehřátého oleje ze směsi placičky a smažíme z obou stran do zlatohněda. Plátek veky natřeme hořčicí, dáme placičku a opět potřeme slabě hořčicí a posypeme jarní cibulkou.
Tip: Placičky jsou také dobré jen se zeleninovým salátem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved