Já mám kuře s nádivkou moc ráda, proto je dělám často s různými náplněmi. Dokonce jsem se naučila z celého kuřete vyříznout skelet, aby se mi do něj vešlo co nejvíce nádivky. Určitě najdete na internetu návod jak na to od nějakého profesionála, já se tím zatím chlubit nemohu.
1 kuře
40g másla
1 menší cibule
200g hub
1 vejce
100 ml mléka
2 rohlíky
1 hrst petrželové natě
Sůl, pepř, kmín
máslo
Cibuli pokrájíme a osmahneme jí na másle, přihodíme houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Do mísy dáme pokrájené rohlíky, navlhčíme je mlékem, v kterém jsme rozmíchali jedno vejce. Přidáme osmažené houby a petržel a vše spojíme v nádivku. Opatrně ještě můžeme osolit, opepřit.
Kuře naplníme nádivkou a zašpejlujeme. Já tedy nejdříve vyndám skelet, nechám jen stehýnka a křidýlka. Takže kuře potom vypadá spíše jako kachna. Kuře opepříme, osolíme, okmínujeme. Dáme do pekáče vytřeného máslem. Pečeme asi 1 hod. Dnes jsem měla doma zbytky podzimní zeleniny (batátu, kousek dýně, brambory, kapustičky, petržel), tak jsem je přihodila pod kuře. Tím vzniklo výborné jídlo z jednoho pekáče. Jinak toto kuře podávám s bramborovou kaší – viz jak na to.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved