Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zeleninová pomazánka

SUROVINY

1 baklažán
4 papriky
4 rajčata
2 stroužky česneku
1 – 2 lžičky octa
špetka soli
olej

POSTUP

Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do měkka asi 1 hodinu při 180°C. Rajčata spaříme.  a oloupeme. Rozkrojíme, a odstraníme vnitřek se šťávou. Baklažán seškrábneme ze slupky a dáme do vyšší misky. Přidáme opečené papriky, pokud slupka jde stáhnout, tak ji odstraníme. Vhodíme česnek, rajčata a vše rozmixujeme.

Ochutíme octem a můžeme zjemnit olejem, a pokud je to moc husté, můžeme přidat odebranou šťávu z rajčat. Podáme jak na opečených toustech, tak s kukuřičnými lupínky.

PS: Toto je výborná a osvěžující pomazánka v letních dnech. Když ji více naředíte, můžete ji použit jako dip k pečeným bramborám i k masu. Když Vám zbyde, přendejte ji do skleničky, zakápněte olejem a uzavřete. Použijte třeba na těstoviny. Ale já myslím, že Vám nic nezbyde, protože venku pod pergolou s přáteli kolem jedné misky, si to báječně užijete.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z konzervy. Krátce...
Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Přidáme olej....

RECEPTY