Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rýžový nákyp

SUROVINY

300g rýže
750ml mléka
sůl
máslo na vytření pekáče
50g másla
3 vejce
vanilkový cukr
60g cukru
citronová kůra
500g třešní

Na polití:
200g třešní
2 lžíce cukru
40 ml vody

POSTUP

Mléko osolíme a dáme vařit. Rýži pořádně propláchneme vodou a vsypeme do mléka. Pozvolna vaříme doměkka na kaši. Kaši necháme vychladnout. 50 g másla vytřeme pekáček. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky našleháme s vanilkovým cukrem, 30g cukrem a citronovou kůrou. Do směsi vmícháme kaši. Z bílků našleháme sníh a přidáme zbytek cukru. Půl sněhu z bílků zamícháme opatrně do kaše se žloutkovou směsí. Do pekáčku dáme půl porce kaše, navršíme třešně a na ně rozprostřeme zbytek rýže.

Pečeme při 180°C asi 30min. Potom navršíme zbytek sněhu s cukrem a necháme zapéct do zlatova.

Na polití:
Třešně zasypeme cukrem a necháme chvilinku stát. Potom zalijeme vodou. Dáme vařit. Pozvolna vaříme, až se vytvoří jen sirup s třešněmi.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Palačinky můžete upéct trochu silnější. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, podusíme cibulku do zlatova, přidáme...
Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse....
Dřevnaté konce chřestu odlámeme. Spodky můžeme ještě škrabkou oškrábat. Dáme vařit do osolené vody na 2 – 3 min. Strouhanku opražíme...

RECEPTY