Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Těstoviny s bršlicí

Teď začíná moje oblíbené období na vaření. Louky jsou plné dobrého plevele. Něco jsem již objevila v březnu a v dubnu budeme pokračovat.

SUROVINY

300g těstoviny – viz Jak na to
300g bršlice
4 lžíce oleje olivového
1 menší cibule
4 – 6 stroužků česneku
3 ančovičky
sůl, pepř
2 lžíce strouhanky
2 lžíce strouhaného parmazánu

POSTUP

Dáme vařit těstoviny dle návodu.

Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, ančovičky. Až se ančovičky rozpustí, přidáme pokrájené listy bršlice a restujeme asi 5 minut. Potom přidáme naběračku vody s těstovin a chvilku dusíme.

Přihodíme slité těstoviny a prohodíme. Opepříme. Ochutnáme, a když tak dosolíme. Opatrně! Ančovička i voda s těstovin je slaná a parmazán tak též.

Strouhanku na sucho opražíme do zlatova. Podáváme posypané strouhankou a parmazánem. Tu strouhanku si tam určitě dejte, ta křupavá složka, je v jídle skvělá.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru...
V míse rozmícháme změklé máslo, cukr i vanilkový, vejce pokojové teploty a špetku soli do hladké krémové pěny. Hladkou mouku smícháme s kypřícím...
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme podmáslím. Přidáme oškrábané brambory nakrájené na kostičky, vaříme do změknutí. Vhodíme kopřivy a povaříme...

RECEPTY