Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Teď začíná moje oblíbené období na vaření. Louky jsou plné dobrého plevele. Něco jsem již objevila v březnu a v dubnu budeme pokračovat.
300g těstoviny – viz Jak na to
300g bršlice
4 lžíce oleje olivového
1 menší cibule
4 – 6 stroužků česneku
3 ančovičky
sůl, pepř
2 lžíce strouhanky
2 lžíce strouhaného parmazánu
Dáme vařit těstoviny dle návodu.
Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, ančovičky. Až se ančovičky rozpustí, přidáme pokrájené listy bršlice a restujeme asi 5 minut. Potom přidáme naběračku vody s těstovin a chvilku dusíme.
Přihodíme slité těstoviny a prohodíme. Opepříme. Ochutnáme, a když tak dosolíme. Opatrně! Ančovička i voda s těstovin je slaná a parmazán tak též.
Strouhanku na sucho opražíme do zlatova. Podáváme posypané strouhankou a parmazánem. Tu strouhanku si tam určitě dejte, ta křupavá složka, je v jídle skvělá.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved