Tato polévka se dříve vařila ze zbytku hovězí polévky. Maso se vyndalo a nakrájelo na malé kousky a potom se polévka rozmixovala a používala se místo vývaru.
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1l vody
250g hovězího masa syrového či vařeného
1 lžíce sádla
1 cibule
1,5 lžičky papriky mleté
špetka kmínu
sůl, pepř
2-3 brambory
petržel
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na větší kousky dáme vařit do vody.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kousky a posypeme paprikou a kmínem. Zarestujeme. Zalijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme do měkka. Podléváme stále vývarem. Když je maso měkké, rozmixujeme zbytek vývaru se zeleninou a nalijeme na maso.
Přidáme brambory nakrájené na malé kousky a necháme uvařit do měkka asi 10 – 15 min. Pokud se nám zdá polévka málo hustá, můžeme přidat jíšku – viz základní recepty. Posypeme petrželí. Podáváme se smaženým chlebíčkem nebo bylinkovými houstičkami viz recepty.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved