Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou

SUROVINY

4 vepřové kotlety
2 lžíce oleje může být česnekový
250ml cidru (kvašený jablečný mošt)
2 lžíce hořčice hrubozrnné francouzské
150ml smetany ke šlehání

POSTUP

Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany. Vyjmeme na teplý talíř. Do pánve přidáme cidr a odvaříme přípečky. Vmícháme hořčici a smetanu a povaříme do zhoustnutí. Jako příloha se hodí noky viz. Jak na to.

Při jídle si představte, že sedíte v nějakém hezkém francouzském bistru, popíjíte lahodné víno a vychutnáváte jemnost a zároveň pikantnost pokrmu.

BON APPÉTIT

PS: Toto bylo první jídlo, které jsem uvařila podle Escoffiera (francouzský šéfkuchař), když tenkrát byl veliký problém sehnat cidr. Recept mi přišel nejméně složitý a nejrychlejší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme mandlovou mouku, cukr, změklé máslo, žloutky, sůl, prášek do pečiva a vše zpracujeme na hladké těsto....
Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a na kousky nalámané banány. Rozmixujeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a metlou...
Troubu si necháme rozpálit na 180°C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V podmáslí rozšleháme vejce...

RECEPTY