Dýňová polévka s česnekem a s houbami

SUROVINY:

1 menší hokaido dýně
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 stroužky česneku
250ml smetany na vaření
1 chilli paprička (nebo jen ½ – jak máte rádi)
sůl, pepř

vložka:
1 lžíce másla
250g hub
sůl, pepř, mletý kmín

POSTUP:

Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme vařit. Když je dýně měkká, tak polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme papričku a smetanu. Krátce povaříme. Pokud se nám polévka zdá moc hustá, přidáme vodu a krátce povaříme.

Na pánvičku dáme máslo a přihodíme houby. Restujeme dle velikosti 5 – 7 min. osolíme, opepříme a ochutíme špetkou kmínu.

Polévku nalijeme do talířů a přidáme restované houby.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK