Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Dýňová polévka s česnekem a s houbami

SUROVINY

1 menší hokaido dýně
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 stroužky česneku
250ml smetany na vaření
1 chilli paprička (nebo jen ½ – jak máte rádi)
sůl, pepř

vložka:
1 lžíce másla
250g hub
sůl, pepř, mletý kmín

POSTUP

Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme vařit. Když je dýně měkká, tak polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme papričku a smetanu. Krátce povaříme. Pokud se nám polévka zdá moc hustá, přidáme vodu a krátce povaříme.

Na pánvičku dáme máslo a přihodíme houby. Restujeme dle velikosti 5 – 7 min. osolíme, opepříme a ochutíme špetkou kmínu.

Polévku nalijeme do talířů a přidáme restované houby.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přidáme rozmačkaný banán a...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše...

RECEPTY