1 menší hokaido dýně
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 stroužky česneku
250ml smetany na vaření
1 chilli paprička (nebo jen ½ – jak máte rádi)
sůl, pepř
vložka:
1 lžíce másla
250g hub
sůl, pepř, mletý kmín
Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme vařit. Když je dýně měkká, tak polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme papričku a smetanu. Krátce povaříme. Pokud se nám polévka zdá moc hustá, přidáme vodu a krátce povaříme.
Na pánvičku dáme máslo a přihodíme houby. Restujeme dle velikosti 5 – 7 min. osolíme, opepříme a ochutíme špetkou kmínu.
Polévku nalijeme do talířů a přidáme restované houby.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved