Rychlá polévka z vaječné jíšky

SUROVINY:

4 lžíce oleje
20g hrubé mouky
2 vejce
1 l vody nebo vývaru
1 menší mrkev
1 menší petržel
1 plátek celeru
bylinky

POSTUP:

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Do jíšky klepneme vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou. Potom je zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozmícháme a krátce povaříme. Jemně nastrouháme zeleninu (je to asi 100g) a vhodíme ji do polévky. Osolíme, opepříme. Vypneme. Přidáme zelené bylinku petržel, pažitku.

PS: Jedna ze super rychlých polévek. Já si jednou za měsíc navařím silný, ale opravdu silný vývar, svařím ho třeba až na ¼. Vychladlý ho dám ho zamrazit ve výrobníku ledu. Takové ty kostičky, které potom přendám do sáčku. A když potřebuji vývar, tak vyndám kostky, ty vhodím do horké vody a polévka je na světě!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK