Rozmarýnové medailonky

SUROVINY

1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sušeného rozmarýnu
sůl, pepř
500g zadního hovězího masa
3 lžíce oleje
250 g hub (žampiony, hlíva nebo směs lesních hub)
3 stroužky česneku (prolisovaného nebo strouhaného)
300 ml zeleninového vývaru

Shrnutí

POSTUP

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci oleje a opékáme na něm houby, asi 2 min., aby změkly. Vyndáme je.

Přidáme 2 zbylé lžíce oleje a opečeme maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat asi 3 – 4 minuty. K masu přidáme česnek a zbytek mouky z mísy. Jemně opražíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném plameni do změknutí masa.

Kdyby se vám zdálo, že máte málo tekutiny, přidejte vodu nebo vývar. K měkkému masu přidáme orestované houby a vaříme ještě 10 min.

Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvým rozmarýnem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva...
Brambory uvaříme (nejlépe den předem). Oloupeme je. Rozkrájíme na osminky – měsíčky. Cibuli nakrájíme na kolečka a špek na kostičky...
Všechny ingredience na zálivku smícháme metličkou v misce a necháme 1 hodinu odležet. (Pokud máte rádi cibuli a nevadí Vám,...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět, potom...
Ideální letní moučník, který spojuje lehký, nadýchaný korpus s čerstvým ovocem a křupavou sladkou drobenkou. Připravíš ho během chvilky a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x