Klasická roláda s džemem a krémem

Zase jednou klasika – roláda s marmeládou, krémem a kokosem. Občas si chci zavzpomínat na dětská léta, a upeču si retro recept.

SUROVINY

Roláda – viz jak na to

Krém:
1 mascarpone (250g)
1 lžíce vanilkového cukru viz jak na to
1 lžíce rumu
1 džem dle vaší chuti – malinový, jahodový, rybízový třeba od firmy SingleFood

Shrnutí

POSTUP

Roládu připravíme dle receptu – viz Jak na to . Necháme vychladit. Roládu potřeme džemem, necháme trochu zavadnout.

Připravíme krém. Mascarpone našleháme s cukrem a rumem. 2/3 krému rozetřeme na džem. Stočíme. Vršek rolády potřeme zbytkem krému. Posypeme strouhaným kokosem. Pokud chceme roládu na vršku ozdobit. Ponecháme tento pruh volný. Na kokosu nic nedrží.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Vše hodíme do mixeru a zpracujeme na hladkou hmotu, ale jde to dobře i vidličkou. Pomocí stěrky přendáme do mističky,...
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme...
Toustové chleby nakrájíme na kostičky (můžeme to udělat i den předem). V mléce rozmícháme vajíčka a nalijeme na nakrájený chléb...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, tuk a sýr zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme ho odpočinout do lednice asi na ½ hodiny. Potom...
Vitamínová bomba s Plicníkem lékařským (Pulmonaria officinalis) - léčivá rostlina z čeledi brutnákovitých. Roste v hájích, lužních lesích a u...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x