Klasická roláda s džemem a krémem

Zase jednou klasika – roláda s marmeládou, krémem a kokosem. Občas si chci
zavzpomínat na dětská léta, a upeču si retro recept.

SUROVINY:

Roláda – viz jak na to

Krém:
1 mascarpone (250g)
1 lžíce vanilkového cukru viz jak na to
1 lžíce rumu
1 džem dle vaší chuti – malinový, jahodový, rybízový třeba od firmy SingleFood

POSTUP:

Roládu připravíme dle receptu – viz Jak na to . Necháme vychladit. Roládu potřeme džemem, necháme trochu zavadnout. 

Připravíme krém. Mascarpone našleháme s cukrem a rumem. 2/3 krému rozetřeme na džem. Stočíme. Vršek rolády potřeme zbytkem krému. Posypeme strouhaným kokosem. Pokud chceme roládu na vršku ozdobit. Ponecháme tento pruh volný. Na kokosu nic nedrží.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Jablečná bábovka
Bábovka

Jablečná bábovka

Jablka oloupeme, vykrájíme a hrubě nastrouháme. Cukr, vanilkový cukr, vejce a olej
utřeme do hladka. Přidáme mouku, prášek do pečiva. Vlijeme mléko a vmícháme
jablka.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK