Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Já vím, že k hovězímu steaku by mělo být suché plné červené víno, ale pokud jako moje kamarádka, prostě toto víno nemáte rádi, nebudete ho pít ani ke steaku. Proto jsem podávala polosuché kávové víno od @valach_vinarem a myslím, že jsem udělal dobře.

SUROVINY

4 hovězí steaky
plátek másla
1 lžíce oleje

Směs koření:
1 lžíce sladké, či pálivé nebo uzené papriky
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička medvědího česneku sušeného
1 lžíce instantní kávy
špetka mletého kmínu

sůl

POSTUP

Do mističky dáme všechno koření a kávu. Větší granule kávy trochu rozmačkáme. Promícháme.

Maso obalíme ve směsi koření. Necháme odležet i přes noc.

Maso vyndáme z lednice alespoň půl hodiny před přípravou. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej s máslem.

Pak steaky opečeme z každé strany 4 minuty (medium). Maso necháme ještě 5-10 minut odležet. Osolíme. Podáváme se salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra) Na...
Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, vejce. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vodu a...
Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...

RECEPTY