1l vody nebo vývaru
3 větší brambory
4 – 5 stroužky česneku
sůl, kmín
50g sádla
starší houska, nebo chléb
petržel
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme česnek utřený se solí a půl omastku. Na druhé půlce osmažíme housku nebo chléb nakrájený na kostičky a vložíme do talíře, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou petrželkou.
PS: Dříve se česnečka vařila také tak, že do talíře se dal utřený česnek, trochu sádla a vše se zalilo vařící vodou. Přidal se starý chléb. Podle mastných ok se poznalo, jak je rodina bohatá – čím více sádla, tím více ok.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved