Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jahody s flekatou smetanou

Vždy na chalupu přivezu jídlo přesně na víkend, ale znáte to, když tam s Vámi někdo je, máte starost, aby náhodou netrpěl hlady. A proto se zase v neděli snažím zdělat hlavně to co je načaté, aby mi to neteklo do tašky, protože všechny krabičky si odvezli děti s jídlem a žádné nevrátili. Znáte to?

Co tu dneska máme za zbytky – zakysaná smetana, jahody a načatá čokoška. A podívejte se, jaké mám na chalupě krásné retro skleničky – viz 2. foto

SUROVINY

asi 300g jahod
2 lžíce sirupu (třeba jahodového Single food)
1 velká zakysaná smetana (400g)
50g hořké čokolády
1 lžíce moučkového cukru

POSTUP

Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet.

Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu. Jednu osladíme cukrem nebo medem a do druhé zamícháme rozpuštěnou čokoládu. Vršíme do skleniček.

Samozřejmě tam můžete přihodit, piškoty, zbytek nějaké buchty či sušenek.

Nebojte se experimentovat.
Většinou na chalupě vzniknou nejlepší recepty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva a cukr. Zamícháme. Přidáme vejce, a smetanu a vše pořádně promícháme. Těsto navršíme do...
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme...

RECEPTY