Závitky z masa jsou zábavné. A vypadají vždy tak svátečně.
4 vepřové plátky kýty
balení čerstvého špenátu
2 cibule
2 – 3 stroužky česneku
2 lžíce sádla, oleje či másla
4 plátky sýra gouda.
100ml vody či vývaru
Nejdříve si připravíme špenát. Jednu cibuli nakrájíme najemno. Tu si na 1 lžíci tuku zesklovatíme, přihodíme přebraný špenát. Počítáme na porci asi 2 hrsti. Necháme ho zavadnout, přidáme rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme. Orestujeme. Necháme vychladnout.
Maso naklepeme. Osolíme, opepříme. Rozložíme špenát na maso, položíme plátek sýra a smotáme do závitku. Buď jen spíchneme párátkem či jehlou. Nebo můžeme závitek svázat bavlnkou.
Zbylou cibuli nakrájíme a orestujeme na druhé lžíci tuku. Přidáme rolky a pěkně opečeme. Podlijeme vodou či vývarem a dusíme do měkka.
PS: Podáváme s bramborovou kaší nebo s různými pyré. A ze zbytku špenátu si udělejte třeba polévku.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved