Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jarní vločková polévka s plevelem

Neznám babičku, která by nepřipravovala tuto polévku. Tak si ji připomeňte. Já jí jen doplila o jarní plevel, který je plný vitamínů.

SUROVINY

4 lžic ovesných vloček
1 lžíce másla
1 šalotka
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 l vody nebo vývaru zeleninového – viz Jak na to
sůl a pepř
jarní plevel: sedmikrásky, listy pampelišky, řebříček, bršlice

POSTUP

V hrnci opražíme nejdříve na sucho vločky. Nasypeme do mističky.

Do hrnce dáme šalotku a máslo. Jemně zesklovatíme a přihodíme kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle nebo nakrájenou najemno. Vrátíme vločky. Krátce orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme. Vaříme asi 20 min.

Podáváme s nasekaným jarním plevelem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mističky. Přidáme filety z pomeranče, sójovku, šťávu z pomeranče, olej a cukr. Vše promícháme. Necháme...
Změklé máslo, cukr a žloutky třeme (1/2 hodiny), my si vezmeme šlehač. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh. (Do studeného...
V míse rozmícháme změklé máslo, cukr i vanilkový, vejce pokojové teploty a špetku soli do hladké krémové pěny. Hladkou mouku smícháme s kypřícím...

RECEPTY