Kefírový cupcakes se sněhovým krémem a jahodami
- Alena
- Přidat komentář
- Cupcakes, Dezerty, Muffiny
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
(použitý obyčejný hrnek na čaj cca 230 – 240 ml)
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice + vanilkový cukr (viz. Jak na to)
1 lžička jedlé sody
1 hrnek kefíru
1 velké vejce
1/2 hrnku rostlinného oleje
špetka soli
3 – 4 jahody
1 lžička cukru
1 lžička dortového červeného želé
Sněhový máslový krém:
2 bílky
4 vrchovaté lžíce cukru krupice
špetka soli
2 cm másla změklé (180 g)
(Pokud chcete stříkat okrasné kytičky, musíte mít krém 2x)
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C.
Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru rozšleháme vejce a nalijeme na sypké ingredience. Vmícháme olej. Osolíme. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme těsto. Dáme péci na 15 – 18 min do předehřáté trouby.
Upečené necháme chvilinku vychladnout ve formě, a potom vyndáme na mřížku. Do studených dortíku vykrojíme dírku. (Já to dělám vykrajovačem jadřinců, jde to i malou lžičkou, můžete použít speciální vykrajovátko.) Otvor naplním teplými jahodami.
Jahody nakrájíme na malinkaté kostičky, zamícháme se lžičkou cukru a ½ lžičkou dortového červeného želé. Dáme na sporák a zahřejeme. Promícháváme na sporáku asi 1min.
Sněhový máslový krém:
Máslo necháme změknout. Bílky dáme společně s cukrem a špetkou soli do mísy, za občasného míchání zahřejeme v páře. Já to zahřívám rovnou v míse od robota, ve které pak šlehám krém. Když jsou bílky teplé, /až na prstě docela horké (70°C)/, dáme pryč z páry a šleháme do pevného sněhu. Pak trochu snížíme rychlost a přidáváme postupně máslo. Občas setřeme ze stěn stěrkou a ještě chvilku prošleháme na nejvyšší otáčky. Krém musí být krásně nadýchaný. Dáme do chladničky trochu vychladit. Potom zdobíme dle fantazie.
PS: Krém jsem obarvila na různé barvy, a protože je květen, ozdobila jsem cupcakes krémovými květinami.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved