Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Zase jsem neodolala a koupila jahody
250g měkkého tvarohu (kostka)
4 vejce
1 lžička vanilkového cukru viz Jak na to
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru (můžeme nahradit medem, či nějakým oblíbeným sirupem)
kůra z ½ citronu
1 balíček vanilkového pudinku
špetka soli
250g jahod
1 lžíce moučkového cukru na pocukrování
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou, moučkovým cukrem či medem. Přidáme prášek vanilkového pudinku a prošleháme.
Z bílku a soli v druhé míse ušleháme pevný sníh. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové hmoty.
Zapékací misku či koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme těsto. Těsto hustě poklademe jahodami.
Pečeme při 200°C asi 55 min. Hotový nákyp pocukrujeme a ihned podáváme. Teplý je totiž mnohem nejlepší.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved