Fazolová polévka s bylinkami

Toto není klasická fazolová polévka, spíše takový vývar s fazolkami a proto si připravte doopravdy dobrý vývar. Všechny druhy vývaru najdete na blogu sekce – Základní recepty.

SUROVINY

1 cibule
1 větší mrkev
4 stonky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
100ml bílého nebo červeného vína
900ml vývaru zeleninového – viz Jak na to
400g sterilizovaných fazolí červených (400g je i s plechovkou)
400g sterilizovaných fazolí bílých (400g je i s plechovkou)
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
sůl, pepř
slanina na ozdobu nemusí být

Shrnutí

POSTUP

Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme mrkev, celer a česnek. Vše krátce orestujeme. Zalijeme vínem a chvilinku povaříme. Přidáme vývar a vaříme 5 – 10 min do změknutí mrkve. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, tymián a rozmarýn. Prohřejeme 5 – 10 min. Osolíme, opeříme.

Slaninu orestujeme nasucho na pánvi. Hotovou polévku na talíři ozdobíme osmaženou slaninou. Podáváme

PS: Pokud Vás neodrazuje zvláštní barva polévky, použijte červené víno. Přece jenom je výraznější chuti než bílé víno. Pokud nemáte rádi vodnaté polévky. Můžete ji zahustit jíškou – viz Jak na to.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Salát omyjeme a osušíme. Natrháme na velikost sousta. Omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným jablkem, křenem...
Mouku, mák, skořici a prášek do pečiva si smícháme. Vejce si oddělíme - žloutky od bílků. Žloutky pomocí mixéru šleháme...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce, rum a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Uzenou makrelu vykostíme a připravíme si špalíčky masa. Ledový salát rozebereme na velikosti sousta, okurku nakrájíme na půl kolečka, rajčátka...
Morkové kosti dáme vařit na 10 min do hovězího na vývar. Rohlíky si pokrájíme na malé kostičky. Morek vyškrábneme na...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Nauč se, jak upéct muffiny, které jsou opravdu vláčné a nadýchané. Praktické tipy, recepty, nejčastější chyby a jak se jim...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x