Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zavařeninové řezy

SUROVINY

2 hrnky hladké mouky
½ hrnku mletých mandlí
1 balíček prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
½ hrnku moučkového cukru
1 hrnek mléka
1 vejce
7 lžic zavařeniny
500ml smetany ke šlehání
2 – 3 lžíce zavařeniny

POSTUP

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nebo na pečící papír. Pečeme při 180°C asi 25 – 30 min. Zkusíme špejlí – špejli zapíchneme do středu buchty a pokud je špejle suchá těsto je upečené.

Smetanu ušleháme dotuha. Část si můžeme odebrat na zdobení. Potom zavařeninu opatrně vmícháme do šlehačky. Vše natřeme na řezy. Můžeme je ozdobit ovocem, z kterého byla zavařenina vyrobena a odebranou bílou šlehačkou. Já použila malinový džem od firmy SingleFood.

PS: Dříve jsem zavařovala hodně a moji kluci měli a mají marmelády, zavařeniny, džemy rádi, ale stejně pořád zbývali. A tak vznikly tyto zavařeninové řezy. Pokud Vám ve skleničce ještě trochu džemu či marmelády zbylo, tak korpus po upečení natřete džemem a potom teprve ochucenou šlehačkou. Řezy můžete různě nakrájet, vykrájet a ozdobit a najednou z jednoduchých řezů máte krásný, špičkový dezert.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do hrnce dáme máslo. Na rozehřáté máslo dáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou či vývarem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky....
Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm plátek...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme česnek utřený...

RECEPTY