Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Hovězí mám prostě ráda.
800g hovězího masa (zadní)
asi 3 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje (olivového, slunečnicového, řepkového)
1 cibule
350g menších žampionů
150ml červeného vína
500ml vývaru viz Základní recepty
5 větších sušených rajčat naložených v oleji
větší špetka sekaného rozmarýnu
sůl, pepř
Maso nakrájíme na nudličky či menší kostky, obalíme v hladké mouce. Na 1 lžíci oleje orestujeme obalené maso. Maso dávejte do hrnce postupně, aby se restovalo, ne dusilo. Krásně opečeme, vyjmeme a přidáme další várku.
Když vše orestujete, přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme cibuli. Přihodíme žampiony a opečeme je. Zalijeme vínem, provaříme, přidáme vývar. Osolíme, opepříme.
Vrátíme maso. Dusíme, dokud nebude měkké. Přihodíme nakrájená rajčata a špetku rozmarýnu. Prohřejeme 5 – 10 min.
PS: Podávejte s polentovou kaší, kterou připravíte dle návodu na sáčku. Dobré je přihodit přivaření jeden stroužek česneku, jen tak pro vůni.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved