Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vždy obdivuji, jak naši předci uměli využít kreativně potravinu do posledního zbytku. Na starých receptech je vidět, že si jídla vážili.

SUROVINY

1l masového vývaru (hovězího, kuřecího, králičího, slepičího) viz základní recepty

Na omeletu
1 vejce
3 lžíce mléka
špetka soli
špetka muškátového květu
1 lžíce polohrubé mouky

Na paštiku
100 – 150g masa z vývaru nebo zbytek nějaké pečeně
1 menší cibule
1 lžíce sádla
sůl, pepř
1 vejce

POSTUP

Připravíme vývar – viz základní recepty

Na omeletky připravíme těsto, takže všechny ingredience krásně prošleháme. Usmažíme tenké 2 – 3 palačinky.

Na paštičky orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přihodíme maso nasekané na velejemno nebo můžeme vše umlít na strojku anebo orestované rozmixovat. Ochutíme solí, pepřem a přidáme vejce. Necháme zatáhnout. Natřeme na palačinky, srolujeme a dáme ještě zapéci na 5 min do trouby. Z tohoto krájíme větší kousky a vkládáme do talíře, kde vše zalijeme polévkou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...
Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a...
Smetanu zahřejeme. Přidáme nalámané ledové kaštany a čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Potom dáme do lednice přes noc vychladit....

RECEPTY