Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Vždy obdivuji, jak naši předci uměli využít kreativně potravinu do posledního zbytku. Na starých receptech je vidět, že si jídla vážili.
1l masového vývaru (hovězího, kuřecího, králičího, slepičího) viz základní recepty
Na omeletu
1 vejce
3 lžíce mléka
špetka soli
špetka muškátového květu
1 lžíce polohrubé mouky
Na paštiku
100 – 150g masa z vývaru nebo zbytek nějaké pečeně
1 menší cibule
1 lžíce sádla
sůl, pepř
1 vejce
Připravíme vývar – viz základní recepty
Na omeletky připravíme těsto, takže všechny ingredience krásně prošleháme. Usmažíme tenké 2 – 3 palačinky.
Na paštičky orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přihodíme maso nasekané na velejemno nebo můžeme vše umlít na strojku anebo orestované rozmixovat. Ochutíme solí, pepřem a přidáme vejce. Necháme zatáhnout. Natřeme na palačinky, srolujeme a dáme ještě zapéci na 5 min do trouby. Z tohoto krájíme větší kousky a vkládáme do talíře, kde vše zalijeme polévkou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved