Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka s paštikami

Vždy obdivuji, jak naši předci uměli využít kreativně potravinu do posledního zbytku. Na starých receptech je vidět, že si jídla vážili.

SUROVINY

1l masového vývaru (hovězího, kuřecího, králičího, slepičího) viz základní recepty

Na omeletu
1 vejce
3 lžíce mléka
špetka soli
špetka muškátového květu
1 lžíce polohrubé mouky

Na paštiku
100 – 150g masa z vývaru nebo zbytek nějaké pečeně
1 menší cibule
1 lžíce sádla
sůl, pepř
1 vejce

POSTUP

Připravíme vývar – viz základní recepty

Na omeletky připravíme těsto, takže všechny ingredience krásně prošleháme. Usmažíme tenké 2 – 3 palačinky.

Na paštičky orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přihodíme maso nasekané na velejemno nebo můžeme vše umlít na strojku anebo orestované rozmixovat. Ochutíme solí, pepřem a přidáme vejce. Necháme zatáhnout. Natřeme na palačinky, srolujeme a dáme ještě zapéci na 5 min do trouby. Z tohoto krájíme větší kousky a vkládáme do talíře, kde vše zalijeme polévkou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky našleháme s cukrem a vařící vodou do krásně hebké pěny. Přidáme namleté oloupané...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli....
V roce 2020 na Nový rok jsem pro milovníky sladké snídaně připravila pomerančové palačinky (recept najdete na blogu), tak letos něco...

RECEPTY