Kdo by neznal fenyklový čaj pro děti na prdíky, ale fenyklovou bulvu tu už používá málo kdo.
2 bulvy fenyklu
1 granátové jablko
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky cukru krupice
šťáva z 1 pomeranče
pepř
sůl
Připravíme si zálivku. Pomeranč rozkrojíme a vymačkáme šťávu, kterou spojíme s olejem, cukrem, solí a pepřem. Nejlépe to jde ve šroubovací skleničce protřepáváním.
Granátové jablko rozkrojíme a vydlabeme zrníčka. Bulvy fenyklu podélně rozkrojíme, vyřízneme z nich tuhý střed a tvrdý vršek. Potom je nakrájíme na jemné plátky.
Do mísy dáme nakrájený fenykl, zrníčka z granátového jablka. Můžeme přilít i šťávu, která při vylupování vytekla. Zalijeme připravenou zálivkou a necháme uležet.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved