6 vajec (žloutky/bílky)
200g cukru
120g polohrubé mouky
1 pomeranč – kůra
2 lžíce pomerančové šťávy
Náplň
500g tvarohu
200g sýra čerstvého smetanového (Lučina, Palouček, Žervé)
120g cukru moučkového
1 pomeranč – kůra
4 lžíce mléka
2 lžíce pomerančové šťávy
50g čokolády nakrouhané najemno
Krém na dort
50g změklého másla
3 lžíce mléka pokojové teploty
150g cukru moučka vanilkový
250ml smetany ke šlehání
Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně na střídačku mouku a sníh. Opatrně vmícháme. Nalijeme do dortové formy a pečeme při 180°C 30 až 35 min. Vyndáme dort a necháme vychladnout.
Připravíme náplň. Šlehačem vyšleháme tvaroh, sýr, kůru z pomeranče a cukr. Přidáme mléko a 2 lžíce pomerančové šťávy. Opatrně vmícháme nasekanou čokoládu. Dort rozkrojíme a pláty navlhčíme zbytkem šťávy z pomerančů. Spodní plát natřeme krémem. Přiklopíme druhým plátem a necháme v chladničce zatuhnout.
Mezi tím si připravíme vanilkovo-smetanový krém. Změklé máslo našleháme s mlékem pokojové teploty a cukrem. Našleháme šlehačku a potom opatrně vmícháme do máslové pěny.
Dort celý potřeme krémem. A necháme zatuhnout. Ozdobíme dle své fantazie. Já použila mandarinky, maliny, rybíz, sněhové pusinky, čokoládové lístky a jedlé perličky.
PS: Tento rok se snažím dávat na blog rychlé recepty, ale přesto mi nějak chyběl v receptech dort. A tento není tak složitý, tak se do něj pusťte. Přeji dobrou chuť.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved