Šunková rolka s křenovou šlehačkou na okurkovém želé

SUROVINY:

15g křenu (dle chuti)
smetana ke šlehání
citronová šťáva
sůl, pepř, cukr

Okurkové želé:
asi půl okurky
cukr
sůl
bílý pepř
citronová šťáva nebo ocet
1 plátek želatiny

POSTUP:

Jemně nastrouháme křen a pokapeme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a dochutíme pepřem. Promícháme. Našleháme smetanu. Půl šlehačky dáme stranou. (dezert). Do druhé poloviny opatrně vmícháme ochucený křen. Na plátek šunky dáme náplň a stočíme do ruličky.

Okurkové želé:

Okurku nastrouháme i se slupkou najemno. Připravíme z ní klasický okurkový salát dle vaší chuti – cukr, sůl, bílý pepř, citronová šťáva nebo ocet. Necháme trochu odležet. Potom z okurkového salátu pomocí plátýnka vymačkáme všechnu šťávu. Mělo by jí být asi 100ml. Plátek želatiny namočíme do studené vody na 5 – 10 min. Vymačkanou šťávu z okurek ohřejeme, nevaříme! Sundáme z plotýnky a vymačkaný plátek želatiny v šťávě rozpustíme. Hned nalijeme na talířky.

Pozor! Dlouho to tuhne, udělejte želé den předem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Zeleninová pomazánka
Pomazánka

Zeleninová pomazánka

Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme,
odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do
měkka asi 1 hodinu

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK