Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové maso v pivní omáčce

Tak co? Dali jste si bramborové placky na sladko, nebo to nemáte rádi? Konečně si k nim připravíme tento recept. Komplet bramborových placek, zelného salátu a masa v pivní omáčce je prostě výborné. Toto je oblíbené jídlo mého mladšího syna.

SUROVINY

500g vepřové plece
2 cibule
2 lžíce oleje
125ml světlého piva
125ml smetany
1 lžíce kremžské hořčice
sůl, pepř

POSTUP

Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Když je maso opečené, nalijeme pivo a smetanu. Přidáme hořčici. Osolíme, opepříme. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Potom poklici odklopíme a vše zredukujeme na takovou emulzi, která obaluje maso.

PS: Maso podávat s bramborovými plackami a zelným salátem

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie a jemně rozklepeme. Vejce rozšleháme s hořčicí, oreganem,...
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme...
Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí, pepřem. Přilijeme olej a vlažnou vodu a vše zpracujeme na hladké těsto. Přisypeme bylinky a...

RECEPTY