Vepřové maso v pivní omáčce

Tak co? Dali jste si bramborové placky na sladko, nebo to nemáte rádi? Konečně si k nim připravíme tento recept. Komplet bramborových placek, zelného salátu a masa v pivní omáčce je prostě výborné. Toto je oblíbené jídlo mého mladšího syna.

SUROVINY

500g vepřové plece
2 cibule
2 lžíce oleje
125ml světlého piva
125ml smetany
1 lžíce kremžské hořčice
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Když je maso opečené, nalijeme pivo a smetanu. Přidáme hořčici. Osolíme, opepříme. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Potom poklici odklopíme a vše zredukujeme na takovou emulzi, která obaluje maso.

PS: Maso podávat s bramborovými plackami a zelným salátem

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Máslo rozpustíme. Smetanu ohřejeme, aby byla jen vlahá. Do mísy prosejeme mouku. Uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr. Opět uděláme...
Uzenou makrelu vykostíme a připravíme si špalíčky masa. Ledový salát rozebereme na velikosti sousta, okurku nakrájíme na půl kolečka, rajčátka...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a...
Smetanu, vejce, med a muškátový oříšek prošleháme v misce. V míse máčíme pořádně chleby a dáváme je na pánev s...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x