Makový chlebíček

SUROVINY

(použitý obyčejný hrnek na čaj cca 230 – 240 ml)
1 hrnek polohrubé mouky
2/3 hrnku máku
1/2 hrnku cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje
1 džem švestka s čokoládou od Singlefood.cz
25g čokolády
1 lžíce smetany

Shrnutí

POSTUP

Troubu si necháme rozpálit na 180 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme vejce a nalijeme na sypké ingredience. Přidáme olej a vše pořádně zamícháme. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Pečeme pozvolna asi 30 – 40 min, aby chlebíček rychle nenaběhl a nepopraskal.

Upečený necháme vychladnout. Podélně ho rozkrojíme na 2 x a promažeme džemem. Čokoládu nasekáme najemno a zalijeme 1 lžící smetany. Necháme rozpustit v mikrovlnce a nebo ve vodní lázni. Chlebíček polijeme čokoládou a ozdobíme dle své fantazie. Já použila ořechy, sušené švestky a mochyni Physalis.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Vitamínová bomba s Plicníkem lékařským (Pulmonaria officinalis) - léčivá rostlina z čeledi brutnákovitých. Roste v hájích, lužních lesích a u...
Na vál prosejeme mouky, přidáme kypřící prášek, cukr, změklý tuk, vejce a nastrouhanou mrkev na jemném struhadle. Zaděláme v tužší...
Na vál prosejeme mouku, přidáme mandlovou mouku, cukr, změklé máslo, žloutky, sůl, prášek do pečiva a vše zpracujeme na hladké...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Hrušky oloupeme, ponecháme stopku a spodem odstraníme jadřinec. Otvor naplníme rozmačkanou nivou. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Připravíme si...
Všechny suroviny na těsto dáme na vál a rychle zpracujeme. Když je těsto krásně hladké dáme odležet do lednice. Jablka...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Pokud si říkáš, co připravit z jahod, máme pro tebe pořádnou dávku inspirace – ať už hledáš něco sladkého na...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x