Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Tyčky ze zakysané smetany – cukroví

SUROVINY

200g hladké mouky
125g másla
80g husté zakysané smetany
1 – 2 vanilkové cukry (krupice ne moučkového)

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 4 mm. Těsto posypeme vanilkovým cukrem, který pomocí válečku vmáčkneme trochu do těsta.

Plát těsta rozkrájíme nožem nebo rádýlkem na proužky dlouhé asi 7 cm a široké 1 cm. Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. Necháme vychladnout.

PS: Pokud máte rádi hodně sladké, můžete tyčky ještě teplé obalit v moučkovém
cukru.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. V podmáslí rozmícháme vejce a nalijeme na sypké ingredience....
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá...
Máslo rozpustíme. Smetanu ohřejeme, aby byla jen vlahá. Do mísy prosejeme mouku. Uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr. Opět uděláme důlek...

RECEPTY