Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát z čekanky a hrušek s kachnou

Zbyla vám kachna, husa či krůta ze svátečního oběda? Udělejte si salát.

SUROVINY

cca 250g – 300g obraného masa
2 hrušky
2 čekankové puky
2 hrsti jakéhokoli zeleného salátu (ledového, rukoly či směsi)

Zálivka:
40ml jakéhokoli červeného octa
4 lžíce oleje třeba ořechového
2 lžičky medu
2 lžičky dijonské hořčice
špetka cukru
sůl, pepř

POSTUP

Smícháme si zálivku. Nejlépe to jde v uzavíratelné nádobce. Všechny ingredience dáme do nádobky, uzavřeme a protřepeme do hladké emulze.

Hrušky vykrájíme a nakrájíme na plátky. Čekance odstraníme spodní tuhou část a rozebereme na lodičky. Salát rozdělíme na talíře, přidáme hrušku, čekanku a obložíme zbytky masa. Polijeme dresinkem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše...
Hrách necháme přes noc namočený. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45 –...
Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit. Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované mléko a jogurt. Do skleniček...

RECEPTY