Těsto:
100g hl. mouky
120g másla
60g moučkového cukru
1 žloutek
rybízový džem
Kokosová hmota:
60g 100% tuku
170g kokosu
150g cukru moučka
1 bílek
3 – 4 lžíce rumu
Čokoládová poleva:
100g hořké čokolády
50g másla či 100% tuku
Ingredience na těsto zpracujeme na vále. Těsto dáme odpočinout do chladničky. Potom ho rozválíme na plech na pečící papír a upečeme při 200°C asi 10 min. ještě teplé potřeme džemem.
Na kokosovou hmotu rozpustíme tuk. V míse smícháme kokos s cukrem, bílkem a rumem. Pomalu lejeme rozpuštěný tuk a pořádně promícháme.
Na džem rozprostřeme tuto hmotu a dáme do lednice zatuhnout.
Připravíme si čokoládovou polevu. Do misky dáme tuk a nasekanou čokoládu. Misku postavíme na hrnec s vodou a nad párou vše rozpustíme. Potom nalijeme na rozprostřenou kokosovou hmotu. Můžeme ozdobit různým sypáním.
Necháme odležet a pokrájíme na malé čtverečky.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved