Kokosové na plech

SUROVINY

Těsto:
100g hl. mouky
120g másla
60g moučkového cukru
1 žloutek

rybízový džem

Kokosová hmota:
60g 100% tuku
170g kokosu
150g cukru moučka
1 bílek
3 – 4 lžíce rumu

Čokoládová poleva:
100g hořké čokolády
50g másla či 100% tuku

Shrnutí

POSTUP

Ingredience na těsto zpracujeme na vále. Těsto dáme odpočinout do chladničky. Potom ho rozválíme na plech na pečící papír a upečeme při 200°C asi 10 min. ještě teplé potřeme džemem.

Na kokosovou hmotu rozpustíme tuk. V míse smícháme kokos s cukrem, bílkem a rumem. Pomalu lejeme rozpuštěný tuk a pořádně promícháme.

Na džem rozprostřeme tuto hmotu a dáme do lednice zatuhnout.

Připravíme si čokoládovou polevu. Do misky dáme tuk a nasekanou čokoládu. Misku postavíme na hrnec s vodou a nad párou vše rozpustíme. Potom nalijeme na rozprostřenou kokosovou hmotu. Můžeme ozdobit různým sypáním.

Necháme odležet a pokrájíme na malé čtverečky.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme...
Mléko rozmícháme s vejci a moukou. Brambory a celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle i s česnekem. Přihodíme do...
Kotlety trochu naklepeme, okraje nasekneme, aby se nám při opékání nekroutily. Osolíme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce. Na...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Pečené kančí maso na česneku – šťavnaté, voňavé a krásně měkké. Vyzkoušej tradiční recept na kančí pečeni se slaninou, cibulí...
Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se nejlepšími recepty z malin! Sladké dorty, dezerty i netradiční slaný salát. Objev, co vše se dá z malin...
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x