Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Perníkoví panáčci – cukroví

SUROVINY

300g hladké mouky
120g moučkového cukru
180g mletých oříšků
210g másla
1 lžička perníkového koření

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, změklé máslo, a lžičku perníkového koření. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den rozválíme a vykrajujeme požadované tvary.

Pečeme při 200°C asi 10 min. Teplé obalujeme v moučkovém cukru, který jsme ochutili špetkou perníkového koření nebo jen skořicí. Nepotřebují rozležet.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Těsto: Všechny ingredience zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout. Těsto vyválíme do kruhu o velikosti koláčové...
Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci olej...
Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr...

RECEPTY