Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem

SUROVINY:

Lívanečky – viz „Jak na to“

2 bílky
2 lžíce cukru krupice
5 lžic cukru krupice
4 – 5 jahod dle velikosti (rozmixováno na 100ml)
jahody na ozdobu

POSTUP:

Lívance upečeme dle receptu, jen ½ hladké mouky nahradíme pohankovou.

Jahody rozmixujeme, abychom měli 100ml pyré, k němu přidáme 5 lžic cukru a společně zavaříme asi 1 min. Mezi tím, vyšleháme bílky se 2 lžícemi cukru dotuha. Za stálého šlehání přiléváme horký jahodový rozvar. Šleháme do zchladnutí a utažení sněhu.

Na lívance dáme jahody nakrájené najemno, ozdobíme sněhem a ještě jahodou.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Zelný salát
Salát

Zelný salát

Zelí nakrouháme velice najemno. Osolíme a rukama promačkáme, necháme asi ½
hodiny odležet. Potom ochutíme octem a špetkou kmínu.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK