Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem

SUROVINY

Lívanečky – viz „Jak na to“

2 bílky
2 lžíce cukru krupice
5 lžic cukru krupice
4 – 5 jahod dle velikosti (rozmixováno na 100ml)
jahody na ozdobu

POSTUP

Lívance upečeme dle receptu, jen ½ hladké mouky nahradíme pohankovou.

Jahody rozmixujeme, abychom měli 100ml pyré, k němu přidáme 5 lžic cukru a společně zavaříme asi 1 min. Mezi tím, vyšleháme bílky se 2 lžícemi cukru dotuha. Za stálého šlehání přiléváme horký jahodový rozvar. Šleháme do zchladnutí a utažení sněhu.

Na lívance dáme jahody nakrájené najemno, ozdobíme sněhem a ještě jahodou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rajčatům nařízneme slupku do písmene X a dáme do mísy, kde je zalijeme vařící vodou a necháme chvilku v horké vodě...
Syrovou řepu, jablka i křen okrájíme a nastrouháme. Přidáme špetku cukru, soli a zakápneme vinným octem nebo jablečným. Tip: Buď...
Troubu předehřejme na 180°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Smícháme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. Banány rozmačkáme...

RECEPTY