Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem

SUROVINY

Lívanečky – viz „Jak na to“

2 bílky
2 lžíce cukru krupice
5 lžic cukru krupice
4 – 5 jahod dle velikosti (rozmixováno na 100ml)
jahody na ozdobu

POSTUP

Lívance upečeme dle receptu, jen ½ hladké mouky nahradíme pohankovou.

Jahody rozmixujeme, abychom měli 100ml pyré, k němu přidáme 5 lžic cukru a společně zavaříme asi 1 min. Mezi tím, vyšleháme bílky se 2 lžícemi cukru dotuha. Za stálého šlehání přiléváme horký jahodový rozvar. Šleháme do zchladnutí a utažení sněhu.

Na lívance dáme jahody nakrájené najemno, ozdobíme sněhem a ještě jahodou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra) Na...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, skořici a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
Okurku omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Oloupeme cibuli a česnek. Papriku i papričky omyjeme a odstraníme jadérka. Všechnu zeleninu nakrájíme...

RECEPTY