Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapří špízy

I kapr může být zajímavý. Odhoďte předsudky, hrrrr na ryby a grilování

SUROVINY

450g – 600g kapra
100g slaniny nebo špeku
4 cibule

Marináda:
½ nakrájené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce koriandru
1 lžička petržele
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky mleté papriky
špetka sušeného zázvoru nebo 2cm nastrouhaného čerstvého
1 ½ lžíce bílého vinného octa
2 lžíce limetové šťávy
sůl, pepř

POSTUP

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce.

Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše promícháme, aby byly všechny kousky pokryté. Necháme odležet v chladu minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

Slaninu nakrájíme na kousky ve velikosti ryby a cibuli na klínky.

Po odležení rybu, slaninu a cibuli napícháme na střídačku na jehly nebo na namočené špejle.

Rozpálíme gril a potřeme ho špekem. Grilujeme cca 7 – 10 min.

Podáváme s limetou nebo s melounovým salátem – viz recept

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Králíka naporcujeme a každý kousek osolíme, opepříme a obalíme slaninou. Dáme do vymazaného pekáče. Přilijeme vývar, víno a na maso...
Maso dáme do hrnce a zalijeme coca colou, přidáme cibuli na klínky. Když není uzené ponořené, dolijeme vodou. Vaříme pod poklicí...
Upečeme kakaový korpus: Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Přidáme žloutky a prošleháme. Potom opatrně vmícháme mouku, škrob a kakao. Dortovou...

RECEPTY