Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapří špízy

I kapr může být zajímavý. Odhoďte předsudky, hrrrr na ryby a grilování

SUROVINY

450g – 600g kapra
100g slaniny nebo špeku
4 cibule

Marináda:
½ nakrájené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce koriandru
1 lžička petržele
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky mleté papriky
špetka sušeného zázvoru nebo 2cm nastrouhaného čerstvého
1 ½ lžíce bílého vinného octa
2 lžíce limetové šťávy
sůl, pepř

POSTUP

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce.

Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše promícháme, aby byly všechny kousky pokryté. Necháme odležet v chladu minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

Slaninu nakrájíme na kousky ve velikosti ryby a cibuli na klínky.

Po odležení rybu, slaninu a cibuli napícháme na střídačku na jehly nebo na namočené špejle.

Rozpálíme gril a potřeme ho špekem. Grilujeme cca 7 – 10 min.

Podáváme s limetou nebo s melounovým salátem – viz recept

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme podmáslím. Přidáme oškrábané brambory nakrájené na kostičky, vaříme do změknutí. Vhodíme kopřivy a povaříme...
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme je ve vývaru. Ochutíme solí, pepřem. Než brambory úplně změknou, přidáme nakrájenou bršlici. Nakonec vmícháme...
Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka. Zbytkem...

RECEPTY