Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zbytková česnečka

Taky vás v lednici rozčilují pořád nějaké zbytky? Načatá konzerva cizrny, zbytek olivové tapenády, vždy jen na dně skleničky. Škoda vyhodit, ale co s tím? Já vše přihodila do česnečky a věřte nevěřte byla to bomba.

SUROVINY

1l vody nebo vývaru – viz Základní recepty
2 větší brambory
2 lžíce cizrny (zavařené)
4 – 5 stroužky česneku
sůl, kmín
petržel
olivová tapenáda

POSTUP

Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z konzervy. Krátce před dovařením přidáme česnek nastrouhaný či prolisovaný. Vypneme a přihodíme petrželku.

Na talíře nalijeme česnečku a přidáme tapenádu.

PS: A co je vlastně tapenáda? To jsou olivy, feferonka, česnek. Vše rozmixované s olivovým olejem. Takže skvělá vložka do česnečky ne?

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mističky dáme všechno koření a kávu. Větší granule kávy trochu rozmačkáme. Promícháme. Maso obalíme ve směsi koření. Necháme odležet i...
Všechny ingredience – máslo, mouku, vanilkový cukr a žloutek zpracujeme na hladké těsto. Dáme vychladit do lednice. Na pomaštěný plech...
Rýži pořádně propláchneme vodou a zalijeme kokosovým mlékem a obyčejným mlékem. (dohromady 1.5l). Přidáme špetičku soli a dáme vařit. Vaříme...

RECEPTY