Maková bábovka s višněmi/třešněmi

Mák a višně skvělá kombinace

SUROVINY

1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mletého máku
½ lžičky skořice
1 prášek do pečiva
3 vejce
1 hrnek moučkového cukru
12 lžic horké vody
12 lžic oleje
malá špetka soli
300g vypeckovaných třešní či višní

Shrnutí

POSTUP

Mouku, mák, skořici a prášek do pečiva si smícháme.

Vejce si oddělíme – žloutky od bílků. Žloutky pomocí mixéru šleháme s olejem a cukrem. Přidáváme postupně horkou vodu a připravíme krásnou světlou pěnu.

Přidáme směs z mouky. Zamícháme a mezitím si ušleháme bílky se solí na sníh. Vše opatrně spojíme.

Přihodíme vypeckované třešně a ještě jednou opatrně promícháme.

Formu na bábovku si vymažeme nejlépe sádle, anebo jak jste zvyklí. Vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

Nalijeme těsto a pečeme 50 – 60 min při 180°C. Necháme vychladnout a vyklopíme.

PS: Já jsem měla doma zbytek červeného vína, které jsem umíchala s cukrem na polevu – viz recepty Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně...
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, a přidáme houby nakrájené na větší kousky. Zaprášíme paprikou, přidáme špetku kmínu, pepř a chvilinku...
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci na oleji osmahneme šalotku a česnek asi tak 5 min....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do hrnce dáme máslo. Na rozehřáté máslo dáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou či vývarem. Brambory oloupeme a...
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat. V hrnci necháme zesklovatět cibulku...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Pokud si říkáš, co připravit z jahod, máme pro tebe pořádnou dávku inspirace – ať už hledáš něco sladkého na...
Kvašené limonády jsou jedním z nejlepších způsobů, jak si užít přírodní osvěžení, které je nejen chutné, ale i zdravé. Díky...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x