Mák a višně skvělá kombinace
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mletého máku
½ lžičky skořice
1 prášek do pečiva
3 vejce
1 hrnek moučkového cukru
12 lžic horké vody
12 lžic oleje
malá špetka soli
300g vypeckovaných třešní či višní
Mouku, mák, skořici a prášek do pečiva si smícháme.
Vejce si oddělíme – žloutky od bílků. Žloutky pomocí mixéru šleháme s olejem a cukrem. Přidáváme postupně horkou vodu a připravíme krásnou světlou pěnu.
Přidáme směs z mouky. Zamícháme a mezitím si ušleháme bílky se solí na sníh. Vše opatrně spojíme.
Přihodíme vypeckované třešně a ještě jednou opatrně promícháme.
Formu na bábovku si vymažeme nejlépe sádle, anebo jak jste zvyklí. Vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Nalijeme těsto a pečeme 50 – 60 min při 180°C. Necháme vychladnout a vyklopíme.
PS: Já jsem měla doma zbytek červeného vína, které jsem umíchala s cukrem na polevu – viz recepty Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved