Salát s pampeliškových listů

SUROVINY:

2 hrsti pampeliškových listů
4 vařená vejce natvrdo
20g slaniny
sůl, pepř
1 lžička hořčice
2 lžíce oleje
1dl bílého vína
1 lžička cukru
1 lžička citronové šťávy

POSTUP:

Pampelišky omyjeme a necháme okapat. Potom je natrháme na kousky, přidáme pokrájená vejce, vyškvařenou slaninu a zalijeme dresinkem.

Dresink:
V mističce našleháme olej, víno, hořčici, cukr, sůl a pepř do hladké emulze. Pokud se Vám zdá dresink málo kyselý, přidáme citronovou šťávu.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Jahodové poháry
Sladké

Jahodové poháry

Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit.
Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované
mléko a jogurt.
Do skleniček nebo mističek

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK