Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jáhlová polévka s houbami

SUROVINY

30g másla
80g jáhel
1 l vody nebo vývaru
2 – 3 hrsti sušených nebo 300g čerstvých hub
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
bylinky

POSTUP

Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou do měkka. Vodu nebo vývar dáme vařit. Přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky. Vhodíme nakrájené čerstvé houby anebo sušené předem namočené.

Vaříme, až je zelenina měkká přidáme podušené jáhly. Osolíme, opepříme. Ozdobíme zelenou bylinkou – petržel, pažitka, celerová nať, libeček.

PS: Mám doma hodně starých kuchařek z 1. republiky. Ráda v nich listuji a hledám inspiraci pro své vaření. Tento recept je právě z jedné z nich.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mrkvová polévka. Cibuli a zeleninu a nakrájíme na kostičky. Olej rozpálíme, přihodíme cibuli a chvilku restujeme. Přihodíme zbytek zeleniny (mrkev,...
Nejdříve prošleháme olej s medem a limetovou šťávou. Potom přidáme hořčici, kůru a opatrně vmícháme nasekané lístky bazalky. Osolíme, opepříme....
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme si máslo. Mouky, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce...

RECEPTY