Bílkové noky s ostružinovým pyré

SUROVINY:

2 bílky
50g cukru krupice
200g ostružin
70g moučkového cukru
4 tobolky kardamomu
lístky máty

POSTUP:

Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky, které dáváme do vroucí vody a vaříme asi 5 min. Otáčíme.

Ostružiny rozmačkáme (rozmixujeme) s cukrem. Tobolky kardamomu otevřeme a semínka rozdrtíme. Zamícháme do ostružinového pyré. (Já nemám ráda zrníčka, tak pyré ještě přepasíruji)

Na talíř dáme pyré na něj noky a ozdobíme celými ostružinami a lístky máty.

Tip: Pyré můžete udělat i z ostružinového džemu SingleFood. Jen ho trouchu naředíme vodou, pro dospělé nějakým alkoholem a rozmixujeme. Přidáme kardamom.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK