Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bílkové noky s ostružinovým pyré

SUROVINY

2 bílky
50g cukru krupice
200g ostružin
70g moučkového cukru
4 tobolky kardamomu
lístky máty

POSTUP

Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky, které dáváme do vroucí vody a vaříme asi 5 min. Otáčíme.

Ostružiny rozmačkáme (rozmixujeme) s cukrem. Tobolky kardamomu otevřeme a semínka rozdrtíme. Zamícháme do ostružinového pyré. (Já nemám ráda zrníčka, tak pyré ještě přepasíruji)

Na talíř dáme pyré na něj noky a ozdobíme celými ostružinami a lístky máty.

Tip: Pyré můžete udělat i z ostružinového džemu SingleFood. Jen ho trouchu naředíme vodou, pro dospělé nějakým alkoholem a rozmixujeme. Přidáme kardamom.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Těstoviny uvaříme dle návodu, nebo uděláme domácí dle „Základní recepty.“ Necháme vychladnout. Jablka nakrájíme na tenké plátky anebo nastrouháme na struhadle, pokapeme...
Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme....
Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...

RECEPTY