Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ořechová omáčka zastudena

Vždyť to nemusí být vždycky tatarka!!!

SUROVINY

4 vrchovaté lžíce umletých vlašských ořechů
4 stroužky česneku
2 krajíčky bílé veky, nebo toustového chleba
10 lžic mléka
2 lžíce oleje
1 – 2 lžíce citronové šťávy
Sůl, pepř

POSTUP

Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit. šťávu. Dle potřeby můžeme přidat ještě mléko. Osolíme, opepříme.

Podáváme ke smaženým rybám, zelenině nebo různým placičkám.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Uvařené brambory rozkrojíme podélně na půl. Trochu vydlabeme. Naskládáme do vymazaného pekáče. Brambory potřeme olejem...
Nejdříve prošleháme olej s medem a limetovou šťávou. Potom přidáme hořčici, kůru a opatrně vmícháme nasekané lístky bazalky. Osolíme, opepříme....
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso dáme do pekáčku a velice jemně osolíme a opepříme. Toto maso pokryjeme plátky ementálu a čedaru....

RECEPTY