Zbyl Vám křen z receptu na rybu, tak si připravte tento skvělý salát a ne aby Vás napadlo vynechat sušené brusinky, ty tam dodají trochu sladkosti a jsou úplně
famózní.
1 ledový salát, nebo hlávkový, či Lollo Rosso, dubáček
12 třešňových rajčátek
hrst brusinek sušených
150ml zakysané smetany
1 jablko
1- 2 lžíce křenu
sůl, pepř
300g krůtích prsíček
Olej a máslo na orestování
Salát omyjeme a osušíme. Natrháme na velikost sousta. Omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny.
Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným jablkem, křenem a brusinkami. Ochutíme solí a pepřem.
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Osolíme, opepříme. Na pánvičce rozpustíme kousek a másla a 1 lžíci oleje a maso na něm orestujeme do zlatova.
Potom už vše spojíme – salát, rajčátka, opečené maso
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved